top of page

Bosanac organizuje prvi REALMADRID Foundation kamp u Beču


Dana 19.03.2013. u 13:00h  održana je  press konferencija čiji su protagonisti bili čelnici „REALMADRID Foundation“ kampa. Učesnici press konferencije bili su Rafael Garcia Cortes, direktor REALMADRID Academy, Joaquin Sagues Blesa, direktor REALMADRID Campus Experience  „Worldwide“,  Javier Sanz Pancho, Sport Secretary, te mladi bosanac Haris Krupalija, koji je organizator prvog REALMADRID Foundation kampa u Beču 1.-5.jula 2013.

Cilj REALMADRID Foundation je da motiviše mlade igrače da napreduju i poprave svoje fudbalske vještine. Na kamp će moći da se prijave djeca uzrasta od 7 do 17 godina iz svih krajeva Evrope.

„Organizovan je i prevoz  iz Sarajeva, kako bi mladi talenti iz Bosne i Hercegovine mogli da učestvuju u kampu i uče od najboljih trenera“, kaže Haris Krupalija, organizator kampa.

Press konferenciji su također prisustvovali ambasadorica Bosne i Hercegovine u Austriji, dr. Tanja Milašinović-Martinović i druge ličnosti iz oblasti kulture i sporta.

Uspješna priča za Bosnu i Hercegovinu se nastavlja time, što je član Glavnog odbora SBB BIH Senad Ahmetović uspio organizovati probne treninge za dva mlada bh. igrača od 14 i 16 godina, koji će imati priliku da pokažu svoje kvalitete.

“Ova zbivanja možemo smatrati punim pogotkom za Bosnu i Hercegovinu, koja je sa Harisom Krupalijom još jednom dokazala da ima vrhunsku i u Evropi priznatu omladinu. Nadam se da će to ohrabriti i druge mlade Bosance i Hercegovce da istrajaju u svojim nastojanjima i da upornim radom dokažu svoje vrhunske sposobnosti “, izjavio je Ahmetović.

3 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page