top of page

IV sjednica OV Odžak: SBB ne podržava proračun (08.05.2013)


Na ovoj sjednici istaknuto je da Savez za bolju budućnost BiH neće podržati predloženi proračun, jer nas ne zanimaju nerealne i imaginarne brojke.

Razlozi za to su sljedeći:

  • Predloženi proračun predviđa sredstva u iznosu od ca. 4,8 miliona KM, što je za 48% više od prošlog proračuna. Ovako drastično povećanje budžeta u vremenu kada vlada opća ekonomska kriza je krajnje neodgovorno i nerealno.

  • Uzimajući u obzir da sam načelnik gospodin Hadžidedić uporno ponavlja kako Općini nedostaje novac, postavlja se pitanje s kojim sredstvima misli finansirati predloženi proračun.

  • Kada se ovome doda da je proračun svojevoljno nametnut od načelnika i to bez ikakve konsultacije sa OV, dolazi se do zaključka da je ovaj prijedlog jedna obična podvala i farsa za sve poznavaoce ekonomije. No, budući da je prošlo mnogo vremena od kada je gospodin načelnik zadnji put radio u realnom sektoru, uopće i ne čudi njegovo nepoznavanje najosnovnijih ekonosmkih računica, te nesposobnost za pravilno tumačenje ekonomskih pokazatelja.

Vijećnička pitanja / Inicijative

Budući da sam se uvijek zalagao za što veću transparentnost u institucijama tražio sam da se tonski zapisi sjednica Općinskog vijeća postave na web portal općine Odžak, tako da se svaki građanin može u svako doba dani i noći informisati o događanjima na sjednicama OV. Na taj način također bi se napokon objelodanili laži pojedinaca koji na sjednicama OV govore jedno a narodu pričaju nešto sasvim drugo.

1. Mogu li se tonski zapisi sa sjednica OV pohraniti, tako da budu dostupni svim gradjanima na web stranici Odžaka?

Rezultat: Nažalost, ovome nije udovoljeno. Kao razlog je istaknuto da to “zbog obima posla” nije moguće. S time su stare strukture vlasti iz SDA zajedno sa načelnikom još jedom pokazali svoju neozibljnosti u radu, jer postavljanje tonskih zapisa na Youtube ili na web stranicu u današnja vremena ne traje više od nekoliko minuta. Ipak, to nas ne treba začuditi, jer oni da rade za dobrobit građana ne bi im bilo teško to objavljivati javnosti, a ovako je logično da žele sakriti svoje marifetluke.

0 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page