top of page

Javni poziv Stožeru civilne zaštite Odžak


Rezultati ankete koju je posljednjih mjeseci Antikorupcijska mreža u BiH „ACCOUNT“ provela u područjima zahvaćenim poplavama i klizištima, pokazali su da je svaki treći korisnik humanitarne pomoći bio svjedokom zloupotrebe i nepravilne raspodjele donacija.

Obzirom na ovu informaciju, dužan sam uputiti javni poziv Zapovjedniku Stožera Civilne Zaštite Hajrudinu Hadžidediću i portparolu Stožera CZ da se očituju pred OV i pred javnošću.

Budući da mene kao vijećnika ispred Saveza za bolju budućnost BiH, a i građane Općine Odžak interesuje transparentan rad Stožera, javno postavljam sljedeća pitanja:

  • Koliko je novca, zaključno sa današnjim danom, prispjelo na otvoreni humanitarni račun Stožera CZ? Radi se o računu humanitarne pomoći kod UniCredit banke broj 3383302266315667.

  • Kojim osobama je do sada uručena novčana pomoć, u kojem iznosu i na osnovu kojih kriterija?

  • Zašto skladišta humanitarne pomoći još uvijek nisu premještena u mjesta i MZ poplavljenih područja? Ovo pitanje sam već postavio na sjednici OV.

Imajući u vidu da prognostičari vremena iz Evropske unije predviđaju da se bliži ljuta zima, nadam se brzom odgovoru kako ove zime ne bi imali žrtava od hladnoće i gladi.

Vijećnik u OV Odžak, Senad Ahmetović

2 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page