top of page

NA POMOLUNREKONSTRUKCIJA VLADE POSAVSKOG KANTONA?

Činjenica je da je prilikom formiranja vlasti za mandat 2018/22 u ZE-DO i Posavskom kantonu postojao dogovor između parlamentarnih većina širom FBiH, te da HDZ dobije ministrasko mjesto ZE-DO kantona, a da za uzvrat SDA dobije ministarstvo u Vladi Posavskog kantona.


Sadašanja rekonstrukcija Vlade ZE-DO kantona koja je najavljena od gospodina Fuada Kasumovića vjerovatno će se preliti i na očekivanu rekonstrukciju u Posavskom kantonu, jer zadovoljava većinu i Kluba Bošnjaka i mješovitog Kluba zastupnika SDP-PDA-SBB.


Obzirom da u Skupštini Posavskog kantona većinu u Klubu Bošnjaka imaju zastupnici mješovitog Kluba zastupnika SDP-PDA-SBB, postoji realna mogućnost da ako HDZ ostane u Vladi ZE-DO kantona, a u toj istoj Vladi ne bude SDA, da se u Posavskom kantonu desi rekonstrukcija Vlade na sličan način.


Ministra iz reda Bošnjaka u Vladi Posavskog kantona uz konsultacije sa našim centralama bi mogao predložiti mješoviti Klub SDP-PDA-SBB, tako da SDA ostaje bez ministrstva prometa i veza nakon više od dvije decenije.


Zastupnik u Skuptšini Posavskog kantona i delegat u Domu naroda FBiH Senad Ahmetović.




Na slici s lijeva na desno zastupnici u Skupštini Posavskog kantona predsjednik mješovitog Kluba SDP-PDA-SBB Dr. Damir Hamidović (SDP), zamjenik predsjednika Skupštine Posavskog kantona Mujo Puzić (PDA) i zastupnik u Skupštini Posavskog kantona i delegat u Domu naroda FBiH Senad Ahmetović (SBB).

25 Ansichten1 Kommentar

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page