top of page

Održana radna večera sa Samirom Kesetovićem


Predstavnik SBB BiH u Austriji, Senad Ahmetović obavio je razgovore sa šefom frakcije Zelenih u radničkom parlamentu Niederösterreich (pokrajina Donja Austrija), Samirom Kesetovićem. Gosp. Kesetović je upoznat sa programom SBB BiH i u potpunosti podržava rad Saveza, kao pokretača nužnih i pozitivnih promjena u BiH.

Tokom sastanka razgovarano je o situaciji bh. dijaspore u Austriji i općoj situaciji u BiH.

Gospodinu Kesetoviću posebno se svidio slogan Saveza “Kriza je šansa, a ne katastrofa”, te smatra da taj slogan ne smije ostati samo slogan, nego ga treba provesti u djelo, za šta će se Savez i zalagati.


Upitan za mišlienje o programu i radu Saveza za bolju budućnost BiH, gosp. Kesetović je izjavio da je ubijeđen da SBB BiH i Fahrudin Radončić imaju želju, volju i snagu da realizuju svoj program. Drago mu je da prvi put čuje od jednog političara da se bori za ravnopravnost muškaraca i žena, za efikasniju socijalnu politiku i da želi da Bošnjakinje i Bošnjaci van svoje domovine dobiju prava i priliku da učestvuju u izgradnji države Bosne i Hercegovine.

“Jako mi se sviđa što Savez za bolju budućnost BiH i gosp. Fahrudin Radončić odlučno zastupaju zaštitu naše zajedničke državne imovine i što se bore za povratak te imovine od onih koji su je nepravno otuđili.”


Gosp. Kesetović je uvjeren da SBB BiH želi dati šansu mladima, ekonomiji i ekologiji, te da će tako vratiti Bosnu i Hercegovinu tamo gdje pripada, na mjesto najljepše i najatraktivnije države na svijetu i da neće samo očuvati njena prirodna bogatstva, nego će ih ujedno i pametno iskoristiti.


Samir Kesetović, rođen u Tuzli, 1993. godine silom prilika odlazi u Austriju gdje od 2004. godine do danas obnaša razne političke funkcije, između ostalog kao potpredsjednik Radničkog savjeta jedne od najvećih austrijskih klinika, kao gradski vijećnik i prvi kandidat na listi Zelenih (Die Grünen). Osnivač je Sindikata stranke Zelenih i šef frakcije Zelenih u radničkom parlamentu pokrajine Donje Austrije (Arbeiterkammer Parlament NÖ).

20 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page