top of page

Osnovana stalna parlamentarna grupa BiH pri švicarskom Parlamentu u Bernu



U Bernu je 19. marta utemeljena Stalna parlamentarna komisija (grupa) BiH pri švicarskom parlamentu. Radi se o nevladinoj organizaciji osnovanoj s ciljem da se poboljša ekonomska situacija u BiH.

Oko dvadesetak švicarskih parlamentaraca svih političkih orijentacija dali su svoj pristanak za rad u njoj. Značaj ove grupe za BiH je tim veći ako se zna da je rad u njoj besplatan i na bazi dobrovoljne požrtvovanosti svakog člana.

Ova parlamentarna grupa je iznimno vrijedan i dobrodošao poklon BiH, jer je ona time potpuno besplatno dobila vrhunske profesionalce u svim sektorima od ekonomije, kulture, finansija itd., pa sve do evropskih pravnih dostignuća koji su iskazali spremnost da lobiraju za BiH i da joj pomognu da se ekonomski oporavi, saopćio je SBB BiH.

Švicarska je u cijelom svijetu poznata kao demokratska, pravna i jako bogata zemlja. Utemeljitelji ove parlamentarne grupe pri švicarskom Parlamentu dr. Ludwig Roas (voditelj i koordinator), zastupnik u švicarskom Parlamentu Felix Müri (predsjednik) i Marinko Anđelić (izvršni direktor) vodili su se idejom da članovi parlamentarne grupe iz BiH, a kojih za sada ima šest, kroz rad u njoj prenesu demokratska, poslovna, kulturna i sva druga korisna iskustva Švicarske u našu zemlju.

Prisutni na osnivačkoj sjednici grupe bili su i ambasador BiH u Švicarskoj konfederaciji dr. Boro Bronza, kao i zastupnik u skupštini Posavskog kantona i član Parlamentarne grupe Senad Ahmetović (SBB).

Izvor: AVAZ

4 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page