top of page

Saopćenje u vezi obmana SDA-ovog potpredsjednika Skupštine Posavskog kantona Anesa Osmanovića


Savez za bolju budućnost – Fahrudin Radončić ovim putem upozorava javnost na obmane i nepravilnosti iznešene od strane Anesa Osmanovića, potpredsjednika Skupštine PK, u obraćanju na Radio Preporodu. Naime, gospodin Osmanović nam je u svom govoru nesvjesno otkrio podatak da se općina Odžak, pod vodstvom načelnika Hajrudina Hadžidedića, nalazi pred bankrotom.

Bilo bi interesantno da nam gospodin Osmanović i gospodin Hadžidedić objasne kako je moguće da načelnik pred Općinskim vijećem prića o višku novca od 500.000 KM, a da sada govore kako se Odžak nalazi pred bankrotom ako se federalna Vlada ne smiluje sa našom Općinom i ne odobri 300.000 KM pomoći za Odžak.

Istovremeno želimo Odžačane upozoriti da ne nasijedaju na predizborne obmane onih koji su Odžak upropastili i sve odžačko rasprodali u Orašje. Podsjećamo na sramnu odluku u Skupštini PK po kojoj se dio odžačkih sredstava u visini od 1.800.000 KM preusmjerio u Domaljevac i Orašje, na način da je 50% tih sredstava otišlo u druge općine. Postavlja se pitanje da li bi Odžak uopće došao u sadašnju nezavidnu situaciju u kojoj ovisi od volje gospodina Nikšića, da su se u SDA tada borili protiv ovog budžeta umjesto što su ga podržali.

Podsjećanja radi, za ovu skandaloznu odluku glasali su i “Odžačani” gosp. Enes Salkanović iz SDA i gosp. Nuhad Garić (SBiH), što je najbolji pokazatelj za to koliko se Odžačani u Skupštini zalažu za Odžak. Jedini od pet bošnjačkih zastupnika u Skupštini PK kojem je smetalo da se Odžaku oduzmu sredstva bio je zastupnik Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić.

Ove činjenice očito ni gospodinu Osmanoviću nisu zasmetale, tako da i dalje obnaša funkciju potpredsjednika Skupštine PK sa neustavnom vladom, u kojoj nema nijednog Bošnjaka.

Na kraju želimo javnost upozoriti na to da ne nasijedaju na predizborne smicalice u kojima se SDA i SDP međusobno sukobljavaju mjesec dana prije izbora, da bi nakon izbora opet otišli jedni drugima u zagrljaj.

Press centar SBB – Fahrudin Radončić – Odžak


21 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page