top of page

Ukinuti sva primanja načelniku i vijećnicima u OV Odžak


Savez za bolju budućnost BiH Odžak demantira načelnika Općine Odžak Hajrudina Hadžidedića, koji je u intervjuu za Radio Preporod izjavio da budžet Općine nije usvojen jer je SDA htjela skinuti tačku o visini naknada Općinskih vijećnika sa dnevnog reda sjednice OV – saopćeno je iz SBB-a Odžak.

-Načelnik je na krajnje tendenciozan način htio javnosti predstaviti sliku da je SDA jedina stranka koja je protiv podizanja naknada za vijećnike OV Odžak. Licemjernost SDA i načelnika Hadžidedića sve je jasnija kada se uzme u obzir činjenica da je Klub vijećnika SDA upravo kroz Kolegiji OV predložio ovu tačku dnevnog reda i da je taj prijedlog dostavljen vijećnicima u pisanoj formi sedam dana prije sjednice OV – navodi se u saopćenju SBB-a Odžaka.

Dodaje se da načelnik Hadžidedić na ovaj način nastoji da “što bolje sakrije činjenicu da je pala SDA-ova vlada i da više niko ne želi da sarađuje s ljudima koji konstatno obmanjuju javnost”.

SBB BiH Odžak navodi da se kod tačke dnevnog reda u vezi s visinom naknada za vijećnike u OV radi o raspravi o ovoj temi te da ne postoji valjani razlog zašto se ta rasprava ne bi održala.

Također, ova stranka javno najavljuje da će predložiti da se ukinu sva primanja i naknade svim vijećnicima u OV Odžak i načelniku i to sve dok se opća situacija u Odžaku znatno ne poboljša.

-Ko se želi baviti politikom, mora to raditi za dobrobit naroda, a ne zbog novca i ličnih interesa, kao što je trenutno nažalost uobičajeno na našim prostorima. Možda je upravo ovo razlog zbog kojeg se SDA-ovi vijećnici boje raspravljati o ovoj tački – navodi SBB Odžak u saopćenju.

U saopćenju se dalje dodaje da je Senad Ahmetović iz SBB BiH jedini vijećnik u OV Odžak, “koji u svojoj mladoj političkoj karijeri nije uzeo ni jednu marku iz budžeta”. Sve naknade Ahmetovića se direktno preusmjeravaju u humanitarne i druge svrhe od javnog interesa na području općine Odžak.

- Senad Ahmetović glasao je protiv budžeta između ostalog i zbog toga što je predloženo da se poveća za 48 posto, sa 3,2 miliona KM na 4,8 miliona KM. To povećanje predstavlja neviđeni apsurd, jer Općina uopće nije u stanju da prikupi toliko sredstava i SBB BiH ne želi da učestvuje u žongliranju s imaginarnim brojkama, u kojem predvode stranke koje su 17 godina na vlasti u Odžaku – kaže se u saopćenju.

-Gospodin Hadžidedić želi da okrivi opoziciju za to što budžet nije usvojen i kao razlog navodi tačku 5. dnevnog reda, iako SBB nikada nije glasao, niti je dosad imao priliku da glasa o stvarima koji se tiču visine naknada vijećnika, nego je to upravo SDA radila. Međutim, jedina istina je da je očito došao kraj dugogodišnjeg braka SDA i HDZ i da načelnik jednostavno više nema većinu u Općinskom vijeću. To, kako je rečeno na prošloj sjednici, je problem ljudi poput Sejada Delića (SDA) i Mije Matanovića (HDZ), koji upravljaju svojim vijećnicima iz sjene i ne uspijevaju u uspostavljanju stabilne većine. Sve ostalo je čisto obmanjivanje javnosti, jer načelnik mora znati terminologiju i suštinu priče oko nametnutog budžeta, a on ili ne zna ili se pravi da ne zna – izjavio je vijećnik SBB-a Senad Ahmetović.

OO SBB BIH Odžak

4 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Comentarios


bottom of page