top of page

ULICA PATRIOTSKE LIGE Kako je firma SDA-ovog vijećnika prisvojila javnu površinu u Sarajevu

Ovako se ponašaju u većini općina i to je opće poznato, pa tako dok u demokratskim državama se bilo kakvo samoinicijativno korištenje državnih površina strogo kažnjivo kao i upad u privatno vlasništvo ili još i teže.


Tzv. populističko popravljanje stanja do kojeg su obično upravo režimski kadrovi doprinijeli, isti žele da to kao pojedinci kompenzuju u individualnom obliku iskoriste na način da oni lično nešto popravljaju obično ispred svojih firmi koje su obično ili na suprugama ili roditeljima, obično ispred samostalnih radnji, kafića, vikendica, po parkovima, trotoarima i manje korištenim prostorima u vlasništvu mjesne zajednice, općine ili bilo kojeg drugog nivoa.

Tada obično zakon ostavljaju po strani, ali uz pritisak građana ipak započnu naknadno traženje dozvola koje naravno i dobiju jer su dio raznih većina u upravnim odborima, raznim komisijama, čelnici ili članovi raznih tzv. NVO i udruženja, općinskim vijećima, kantonalnim skupštinama, federalnim i državnim parlamentima.


Takve bahate radnje su izraženije u manjim mjestima tako da imamo i primjera kada se uzurpiraju gradski parkovi na kojima se onda prave dječija igrališta "na vrat na nos" bez potrebnih atesta za igrališta, golove, klupe, klackalice, ljuljaške itd. Time pokazuju ko su, oni su, narodno rečeno i obično to tek urade kada neka stranka ili udruženje ili neformalna grupa započne neku inicijativu koja je pozitivna, a to onda puleni žele da iskoriste u predizbornim kampanjama.


U ovom slučaju to je bio vijećnik koji se poigrao sa raznim manipulacijama kako bi došao do neke koristi, ubiranja većeg profita kroz naplatu sopstvenog parkinga ili onog koji je u manjem ili većem vlasništvu njega samog ili člana porodice, jarana, stranačkog kolegu, ljubavnicu ili pokazivanja mišića da neki mogu sve, a neki ništa ni po zakonu, jer zakone stvaraju oni koji imaju parlamentarne većine svih nivoa, sami ih donose, tako da na kraju bude da nema šanse da ih krše, jer se kod nas dokazano može dobiti čak i veliki stan za 1 KM i to po zakonu.



2 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page