top of page

V sjednica OV Odžak: Razrješenje predsjedavajućeg OV zbog nemoralne dodjele sredstava (28.06.2013)


Vijećnička pitanja / Inicijative

Nakon saznanja o načinu dijeljenja sredstava iz općinske budžetske rezerve Enesu Salkanoviću, koji je ujedno i zastupnik u Skupštini Posavskog kantona i delegat u Domu naroda FBiH, tražio sam da se sa dužnosti razriješi predsjedavajući OV Derviš Šačirović (SDA). Gospodin Šačirović bio je i predsjedavajući OV za vrijeme kada je napomenuta sredstva iz budžetske rezerve dijelio svom stranačkom kolegi Enesu Salkanoviću (SDA), te bi zbog ovog nemoralnog i vjerovatno i kriminalnog čina trebao odgovarati i napustiti svoje funkciju.

1. Tražim da se sa dužnosti razriješi predsjedavajući OV Derviš Šačirović uz sljedeće obrazloženje.

- Nedomaćinsko poslovanje u pogledu dodjele sredstava iz budžetske rezerve općine Odžak ignorisanjem zahtjeva za obrazloženje nemoralnih postupaka tokom rasprave o izvještaju.

- Nesavjesno, neodgovorno i licemjerno postupanje prilikom glasanja o osnivanju stručne službe OV. Gospodin Šačirović je izražavanjem sopstvenih poteškoća u minulom osmogodišnjom predsjedavanju OV, a potom ne glasanju za osnivanje iste dokazao da se vodi isključivo uskostranačkim i nemoralnim interesima i marifetlucima.

Rezultat: Prijedlog je usvojen od većine u OV Odžak, te je ovom odlukom SDA nakon 17 godina vladanja poslana u opoziciju. Smatram da je to prvi korak naše Općine u bolju budućnost.

2. Zašto nisu imenovani upravni odbori i zašto nisu dostvljeni financijski izvještaji JP Komunalac d.o.o. Odžak i ostalih JP?

Obrazloženje: Budući da građani dobivaju račune za vodu od komunalca bez broja brojila, a u Domu zdravlja nije u upotrebi fiskalna kasa, te zbog toga što je to urađeno na netransparentan način, na što mnogi građani svakodnevno ukazuju, molim načelnika Hadžidedića da se o ovome očituje. Da li će njegovi prijedlozi doprinostiti poboljšanju stanja i da li će ukazivati na neuspješan rad dosadašnjih upravnih odbora, koji su uredno naplaćivali svoj nerad.

0 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page