top of page

Moja primanja kao vijećnika iznositi će 1 KM


Nosilac liste SBB-a za Općinsko vijeće Odžak, Senad Ahmetović, u polusatnom predstavljanju u programu Radio Preporoda istakao je da su građani Odžaka prepoznali u Savezu za bolju budućnost alternativu katastrofalnom stanju u ovom gradu:

- Mi izlazimo prvi put na lokalne izbore i želim da naglasim da smo na općim izborima 2010. godine imali dva kandidata iz Odžaka, a sada ih imamo 21. Mi izlazimo na izbore da pobijedimo, da budemo izbabrani i da vodimo ovu općinu. Imamo snage, imamo volje i možemo daleko više napraviti nego što je do sada urađeno.

Ahmetović, inače poznati biznismen i osnivač više kompanija u Austriji i BiH, dodao je da ne želi raditi na teret građana:

- Ja, Senad Ahmetović, ukoliko dobijem povjerenje građana na lokalnim izborima, javno izjavljujem da će moj vijećnički honorar iznositi 1 KM, a ostala sredstva će biti donirana u humanitarne svrhe i stipendije na prostoru Odžaka.

Ahmetović je napomenuo da građani Odžaka imaju pravo na standard života koji je dostojan jednom čovjeku u 21. vijeku. Naglasio je da vlastodršci ponižavaju građane s time što se reklamiraju sa uvođenjem vode i sađenjem sadnica.

- Transparentnost u radu institucija je broj jedan. Građani imaju pravo da znaju šta se događa u ovoj općini. Ne smije se dogoditi da vlastodršci po ulici pričaju jedno, a da u Općinskom vijeću rade drugo – izjavio je Ahmetović.

Rekonstrukcija zdravstva s ciljem funkcionisanja Doma zdravlja na najmoderniji način

SBB će se zalagati za poboljšanje rada bolnice u Odžaku, jer trenutni Dom zdravlja predstavlja samo nižerazrednu ambulantu i ne odgovara zahtjevima kvalitetnog liječenja.

- Ne trebamo se lagati. Naš Dom zdravlja je nižerazredna ambulanta i to neka ide na sramotu onih koji rukovode ovim gradom. Želimo popraviti stanje u Domu zdravlja i pružiti građanima mogućnost kvalitetnog liječenja. Pozivam sve građane da podignute glave izađu na izbore i da kazne vlast, koja ih je dovela u ovu situaciju. Ne dopustite da vas polako ubijaju visokim računima. Njima je svejedno za Dom zdravlja, jer se oni liječe u inostranstvu – dodao je Ahmetović.

Uvezivanje Dijaspore

Savez za bolju budućnost će se zalagati za otvaranje kancelarije za dijasporu. S time u vezi Ahmetović izjavljuje da se sugrađanima, koji žive u inostranstvu, mora omogućiti ulaganje u privredu svog rodnog kraja i da tako budu pokretači bolje budućnosti Odžaka.

Fond za ugrožene penzionere i stipendije za studente

- Uspostaviti ćemo fond za ugrožene penzionere, koji su cijeli život nosili teret ovog društva, a sada jedva sastavljaju kraj s krajem. Zalagati ćemo se za bolje i pravednije stipendiranje omladine, jer je omladina snaga koja će nas izvesti iz beznađa. Mladim ljudima treba pomoći u ostvarivanju njihovih ciljeva. Moramo raditi i na zapošljavanju građana kroz javne radove, jer posao ne smije biti privilegija, nego pravo svakog pojedinca.

Naglašeno je da će Savez za bolju budućnost formirati stručne timove, koji će raditi na poboljšanju standarda života u Odžaku u svim oblastima, od sporta i kulture do privrede i obrazovanja.

- Iz beznađa, u koje nas je uvela stara vlast, može nas izvaditi samo nova vlast. Ovo su bile godine prevare. Izađite na izbore i glasajte za one kojima vjerujete i koji imaju snagu da građane Odžaka odvedu u bolju budućnost – izjavio je Ahmetović.

7 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page